Един блог за всичко, което ме вълнува

Home Top Ad

Първата ми среща с The Body Shop беше с един серум, който все още ползвам, не съм писала ревю за него, но си го е заслужил напълно, само тря...

The Body Shop Нощна маска за лице против несъвършенства с Чаено дърво

Първата ми среща с The Body Shop беше с един серум, който все още ползвам, не съм писала ревю за него, но си го е заслужил напълно, само трябва да се наканя. И от тогава съм фен на марката.  Реално не съм пробвала много продукти, но тези, които съм си вземала са достатъчни, за да съм доволна и да я препоръчвам. Нощната маска за лице против несъвършенства Чаено дърво е един от тези продукти. Вижте защо :)

Нямам кой знае какви проблеми с кожата на лицето. Кожа като кожа - от смесен тип, с нормално видими пори, по някоя пъпка от време на време и омазняване, когато й скимне. Взех маската спонтанно, но не мисля, че имам нужда от цялата серия на The Body Shop с чаено дърво. Макар, че този продукт се води като последна стъпка в грижата за кожата, аз си ползвах само нея, допадна ми като описание, а и не съм ползвала до момента нощна маска. След тази обаче изредих още няколко, оказа се пристрастяващо.

От нея се очаква да почисти и успокои кожата, да намали несъвършенствата включително и порите, които трябва да се посмалят малко. Всичко това благодарение на маслото от чаено дърво, което е известно с антибактериалното си действие и успокояващите си свойства. Бях го позабравила като съставка, преди много ми помагаше унгвента на ENZBORN, но след него не съм ползвала нещо подобно.

Допадат ми опаковките, които The Body Shop ползват за продуктите си. Минималистичните и в същото време функционални, стабилни и красиви. Нощната маска пристига в дебело бурканче от зелено стъкло, стабилно затварящо се с пластмасова капачка. И това е, няма друга излишна опаковка. Няма информация на български по бурканчето, такава може да се намери в сайта на марката.

Нощната ми приятелка мирише зелено, изглежда зелено и се държи зелено. Трябва да се съхранява плътно затворена, иначе се сгъстява. Може да се държи и в хладилник, но според мен това малко пречи на по-доброто й нанасяне. Видът й е това, което впечатлява и разбира се действието, но за него след малко. На вид е като желе, а на допир като много мек дунапрен. Чак се притеснявах да я докосна, за да не разваля перфектната й гладкост. Маската обаче има свойството бързо да връща предишния си вид все едно никой не е ровил в нея. Не изглежда много течна и наистина е малко бавна в придвижването из бурканчето. Недостатък - когато съвсем намалее, трудно се взема с пръсти, може би ако имах четка или ако нямах толкова дълги нокти (те и при други продукти пречат) щеше да ми е по-удобно загребването.

Ароматът, който ме посреща при развинтване на капачката е смесица от мента, евкалипт и чаено дърво, малко е остър на моменти, но като цяло свеж и приятен. Престрашавам се и си вземам за първото намазване. При докосване изглежда като пресечена, но съвсем малко. Нанесена на лицето усещаш колко е лека и водниста. Има лек охлаждащ ефект. Зеленото изчезва. Най-голямото ми притеснение да не се разнесе по възглавницата няма как да се сбъдне, защото първо тя изсъхва и второ вече не е изобщо наситено зелена както в бурканчето. Първите минути е леко лепкава и е добре да се нанесе известно време преди лягане, за да може да попие и да си върши работата на спокойствие, а не да бъде избърсана в спалното бельо. Нанася се на тънък слой, няма нужда да е дебело покритието, за да работи. След около 5 минути изсъхва и може да си лягате.

Ефектът се усеща още след първата нощ в компанията й. Успокоява кожата и намалява несъвършенствата видимо. Леко дразни по-чувствителната кожа, но това усещане бързо отшумява. Изкушавам се да я намажа по цялото си лице и да заприличам на булката на Шрек, но по-често я нанасям само на мястото, където искам да действа (най-вече върху пъпки и зачервявания). Впечатлена и доволна съм от действието й, върши точно това, на което се надявах, комфортна е за ползване и привличаща на външен вид. Не изсушава кожата, справя се бързо с неприятностите, но не може да ви помогне, ако имате белези от тях. Количество 75 мл, цена 25.90 лв, моята я купих на промоция, мисля, че беше с 20% отстъпка.

0 коментара: