Един блог за всичко, което ме вълнува

Home Top Ad

Първата ми среща с представител на марката не мина добре. Млечният шоколад без захар на "Жребчето" изобщо не ме впечатли като вку...

Poulain Chocolat an lait extra-fin - Екстра фин млечен шоколад

Първата ми среща с представител на марката не мина добре. Млечният шоколад без захар на "Жребчето" изобщо не ме впечатли като вкус и не остави у мен възхищение и желание да се срещаме пак. Да влезе следващия - Extra fine milk chocolate (Екстра фин млечен шоколад), който има трудната задача да поправи щетите от предишния и да ме заинтригува.
Екстрата е в допълнителното мляко, т.е. млякото на прах, което е 24.3% според надписите. Шоколадът е френски, затова и млякото е френско от френски крави на специална диета. В такъв случай колко мляко има в нормалните млечни шоколади. Не съм забелязвала това да е отбелязано, само в някои извънредни случаи, когато млякото е различно или пък е повече. Сигурно си имат някакви пропорции или стандарт за 100 грама шоколад, но не съм се замисляла до сега. Какаото е минимум 30%, за него не се казва да е с нещо специално.
Да продължа с опаковката. Красива е, в синьо и жълто, които много приятно си пасват (това са типичните за марката цветове). В момента опаковката е малко по-различна, моята е по-стара версия. Изчистена от към рисунки, богата на информация. В средата и има парченце шоколад и допълнителното мляко също е на фокус. На гърба още малко информация + теглото на шоколада - 95 г. Няма много съставки, което според мен е добре, не е натъпкан с какво ли не.
Парченцата са по-малки и са общо 20 на брой. Върху тях се редува щамповани името на марката и жребчето от логото. Приличат точно на показаното на опаковката блокче. Ясен пукащ звук при разчупване и почти прави линии. Повечето мляко не се е отразило нито на аромата (стандартен - какаово-ванилен), нито на цвета на барчетата. Мек, нежен, вкусен и приятно сладък. Захарта е добре премерена, не изтиква другите вкусове на заден вкус, не ги задушава и не те кара да присвиваш уста от сладост. Харесва ми много, чудесна и галеща езика смес, може да се дължи на допълнителното мляко, а може и да е просто качествен шоколад. Послевкус сладък и лек без кисела нотка.
Определено надмина колегата си. Може би заради млякото, но ми се струва по-шоколадов. Описват го на сайта си като вкуса на щастието и определено отговаря на това. Видях, че имат версия и с 30% по-малко захар, която е с малко повече мляко, та ще опитам и нея някой ден. Но за сега мисля, че този който опитах е съвършен. Обикновен, обикновен, но просто съвършен.

Ако съм ви била полезна и харесвате съдържанието, което публикувам, помогнете ми да стигне до повече хора - коментирайте, споделяйте, последвайте ме: facebook/instagram

0 коментара: