Един блог за всичко, което ме вълнува

Home Top Ad

Galler е белгийска марка, която се грижи такива като мен, да са снабдени всекидневно с шоколади, пралини, макарони, сладолед и други сладо...

Шоколадови барчета Galler - White Pistachios и Dark Raspberry

Galler е белгийска марка, която се грижи такива като мен, да са снабдени всекидневно с шоколади, пралини, макарони, сладолед и други сладости. Барчетата, за които ви разказвам днес, са само малка част от портфолиото на фирмата. Само от тях има 19 различни вида с доста вкусни съчетания и няма начин поне един да не предизвика интереса ви. Като количество са 65 или 70 грама и представляват 4 блокчета шоколад в един ред. Сигурно са предвидени за едно хапване, как мислите :)

Аз идвам с ревю на два вкуса - White Pistachios и Dark Raspberry. Мисля, че става ясно какво да очакваме - бял шоколад със сърцевина от шамфъстък и тъмен шоколад с малинов пълнеж.

Посягам първо към белия шоколад, той е 65 грама, опаковката е зелена с на пръв поглед случайни форми по нея, но според мен това са части от буквите Galler. В центъра й се е разположило едно парченце с два миниатюрни шамфъстъка за цвят.

При отваряне се усеща аромат на мляко и ванилия. Заради малкия си размер изглежда масивен. Под бялата обвивка прозира пълнежа от шамфъстък, който на опаковката дава вид, че преобладава и е доста повече от самия шоколад. В действителност са близки като съотношение - пълнежа е 47%, а шоколадът 53%.

Разчупва се без звук, вътре не е точно крем, а мека маса, която заглушава екота от счупването. Освен шамфъстък (14%) тя има в състава си и лешници, като тяхното количество не е указано, а също и хрупкави зърнени парченца. Кремава е на цвят, виждат се различните й съставки, шамфъстъкът почти се е загубил сред другите. Мирисът не се променя, все още е само мляко и ванилия, няма други добавки. Опитвам само белия шоколад, нищо изненадващо, доста сладък, гладък млечен вкус.

При смесване с пълнежа се появява хрупкане и допълнителна сладост. Пробвам само пълнежа с желание да усетя шамфъстъка, но първо се намесва хрупкавата зърнена закуска, а след това идват и лешниците. Очите ми виждат зелените парченца, но езикът ми не го усеща. Сама по себе си сладката маса в сърцевината е приятна и вкусна. Смесят ли се с шоколада стават прекалено сладки и е трудно да ги поглъщам без мярка.

Има разлика с картинката на опаковката, дъното е по-дебело и като цяло сладостта на шоколада удавя в себе си различния вкус на пълнежа. Честно казано разочарована съм, очаквах по-наситен и изобщо наличен вкус на шамфъстък, но не успях да го получа от този шоколад. Не мисля, че мога да изям повече от едно парче от него наведнъж.

Ред е на тъмния шоколад с малина. При него опаковката е розова, а черешката на шоколада е заменена с малинка (въпрос: има ли шоколад с череши, мисля, че ще е много вкусен). Тук ароматът не е толкова сладък и ванилов, а по-какаов и даже мисля, че усещам присъствието на малините. Парченцата не се отчупват правилно, защото вътре имат крем и няма какво да крепи шоколадовото покритие да остане цяло.

Кремът (46%) е кафяво-розов на цвят (определено няма нито цвета, нито консистенцията на снимката на опаковката и сайта), доста гъст и разтеглив, но не като пълнежа на белия шоколад. Леко кисел, леко сладък, чудесен сам по себе си. Тъмният шоколад е с 60% какао и е доста вкусен. Добавя плътност и наситен какаов вкус и се получават изкусителен на вкус тандем. Една идея по-малинов и кисел ми се щеше да е, но и така е в пъти по-добър от белия си събрат.

Шоколадите с кремообразен пълнеж не предразполагат към отхапване по малко, трябва да лапнеш цялото парченце. В този случай то е малко голямо, но затова и удоволствието е повишено. Шоколадът хрупка, а кремът се разтича в устата ти и носи полъх на лято и гора. Galler Dark Raspberry за мен е безспорен победител в този сладък двубой.


Ако съм ви била полезна и харесвате съдържанието, което публикувам, помогнете ми да стигне до повече хора - коментирайте, споделяйте, последвайте ме: facebook/instagram

0 коментара: